TEMA: Interneti Dhe Teknologjia Në Mësimdhënie

Authors

  • Besnik Hajdari

DOI:

https://doi.org/10.53555/nnbma.v5i12.816

Abstract

Gjëja më e rëndësishme në jetën humane është komunikimi. Në prehistori, njeriu në vend të ligjëratës përdorte mimikën, lëvizjet e trupit. Nevoja e njeriut për një komunikim më të mirë, bënë që të zhvillohet ligjërata. Ky ishte një hap i madh dhe i rëndësishëm në evolimin human. Më vonë kur njeriu filloi të mësojë të shkruajë, ai mundi të dërgojë mesazhe larg banesës së tij. Me zbulimin e elektricitetit, si telefoni dhe më vonë kompjuteri, sot teknologjia e komunikimit ka arritur një nivel që përveç transferimit të mesazheve, por edhe pikturave me ane të videotelefonave. Makina e shekullit XXI, kompjuteri, është gati në çdo shtëpi dhe po bëhët një mjet i nevojshëm. Posta e re elektronike, e-mail, në të cilën mund të dërgojmë edhe piktura të lëvizshme, tashmë ka zhvlehtësuar postën e letrave. Me ndihmën e sateliteve të shumtë, ne mund të realizojmë lidhje telefonike dhe video në çdo pjesë të botës. Por, teknologjia e komunikimit nuk mbaron këtu. Çdo ditë zbulohen gjëra të reja që e bëjnë komunikimin më të lehtë.

References

Material nga libri: Teknologjia e informacionit dhe komunikimit në shkolla,

Autorët: Eva Cipi, Alketa Hyso, Dezdemona Gjylapi, Eljona Proko, Mejola Kodra Tiranë 2012,

Downloads

Published

31-12-2019

How to Cite

Hajdari, B. (2019). TEMA: Interneti Dhe Teknologjia Në Mësimdhënie. Journal of Advance Research in Business, Management and Accounting (ISSN: 2456-3544), 5(12), 01-07. https://doi.org/10.53555/nnbma.v5i12.816